Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Utrechtseweg 82A
3702 AD Zeist
Bartiméus Sonneheerdt maakt zich sterk voor blinde en slechtziende mensen. Wij geven mensen die blind of slechtziend zijn de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen, zamelt Bartiméus Sonneheerdt geld in voor innovatieve projecten én proberen wij mensen bewust te laten worden waar blinden en slechtzienden dagelijks – soms letterlijk – tegenaan lopen. Wij zijn volledig afhankelijk van giften en ontvangen geen overheidssubsidie.
Telefoonnummer: 06 18467107 
2e telefoonnummer: 030 6935045 
E-mail: ltadema@steunbartimeus.nl
Website: www.steunbartimeus.nl


Vereniging Bartiméus Sonneheerdt biedt 2 ondersteuningen aan.


Ondersteuning bij blindheid/slechtziendheid

Een visuele beperking betekent niet per definitie afhankelijk zijn. Door het aanleren van vaardigheden en gebruik van andere zintuigen is er veel mogelijk. 


Begeleiding naar hulpverlening

Thema: luisterend oor bieden, hulpvraag formuleren, contact opnemen met professionals, verwijzing naar professionele instanties.

Mensen die door samenloop van omstandigheden op zichzelf zijn teruggeworpen, die de weg niet weten naar instanties, geen familie, vrienden of kennissen hebben om dit mee te delen of om hen te helpen.Bijzonderheden / voorwaarden:

De cliënt maakt zelf de keuzes en blijft daar ook verantwoordelijk voor. De vrijwilligers lopen een tijdje mee met een cliënt om hem/haar mogelijkheden te bieden, informatie en tips te geven en te begeleiden. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die hij/zij maakt.Verplichtingen:

Er zijn geen kosten verbonden aan onze hulp.


--111-
Chat offline