Stichting One





Wij helpen mensen die door samenloop van omstandigheden op zichzelf zijn teruggeworpen, die de weg niet weten naar instanties, geen familie, vrienden of kennissen hebben om dit mee te delen of om hen te helpen. Stichting One biedt een luisterend oor en neemt de tijd voor het realiseren van een vertrouwensrelatie om mensen van daaruit te begeleiden naar professionele instanties.

Vrijwilligers die de cliënt met zorg tegemoet treden en de tijd nemen hem/haar het eigen verhaal te laten vertellen. Na inventarisatie van de zorg die al aanwezig is nemen we, na instemming van de betrokkene, eerst contact op met een van hen. In enkele gevallen is onze hulp dan niet meer nodig. In andere gevallen kan een goede ondersteunende samenwerking ontstaan met professionele hulpverleners. Wij participeren dan in de Netwerken rondom de cliënt. Ook bij cliënten met een psychiatrische achtergrond. Waar nodig wordt gewerkt aan het versterken van Netwerken rondom de cliënt.




Telefoonnummer: 06 52245740 
E-mail: stichtingone@gmail.com
Website: www.stichtingone.nl

Bijzonderheden:

Alleen werkzaam in de gemeente Hoogeveen. Iedere 1e en 3e maandag v/d maand van 19.00 uur tot 20.00 uur is er inloopuur in de ontmoetingswinkel van het Leger Des Heils, Schutstraat 40 Hoogeveen







Stichting One biedt 5 ondersteuningen aan.


Inrichting Huis

Onze vrijwilligers proberen cliënten te helpen bij de inrichting van hun huis als ze werkelijk niets hebben. Er wordt gekeken naar stoffering en meubels, bedden, matrassen, linnengoed, koelkast, wasmachine, gasstel etc. veelal wordt er gezocht bij kringloopwinkels of op marktplaats. Een klussendienst verleent hulp bij schilderwerk, behangen, vloerbedekking leggen en het ophangen van spullen. Een enkele keer krijgen we iets uit inboedels.Als het budget zeer krap is wordt er bemiddeld via de Voedselbank voor een pakket, eventueel wordt dat aangevuld met andere noodzakelijke behoeften. Ook een inschrijving voor de Kledingbank wordt, indien nodig, gedaan.

Gezinnen met kinderen krijgen voorrang.

We hebben een goed contact met andere hulpverlenende instanties, zoals Promens Care, Werkpro, SWW ed.



Bijzonderheden / voorwaarden:

Van de cliënt wordt een actieve betrokkenheid gevraagd bij deze diensten.
Allereerst wordt gekeken wat de cliënt zelf kan bekostigen of vanuit eigen netwerken kan krijgen. Zo nodig vult Stichting One aan.




Begeleiding naar hulpverlening

Thema: luisterend oor bieden, hulpvraag formuleren, contact opnemen met professionals, verwijzing naar professionele instanties.

Mensen die door samenloop van omstandigheden op zichzelf zijn teruggeworpen, die de weg niet weten naar instanties, geen familie, vrienden of kennissen hebben om dit mee te delen of om hen te helpen.



Bijzonderheden / voorwaarden:

De cliënt maakt zelf de keuzes en blijft daar ook verantwoordelijk voor. De vrijwilligers lopen een tijdje mee met een cliënt om hem/haar mogelijkheden te bieden, informatie en tips te geven en te begeleiden. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die hij/zij maakt.



Verplichtingen:

Er zijn geen kosten verbonden aan onze hulp.




Omzien naar elkaar

Mensen die door samenloop van omstandigheden op zich zelf teruggeworpen zijn, die de weg niet weten naar instanties, geen familie, vrienden of kennissen hebben om dit mee te delen of hen te helpen. 

Deze mensen een luisterend oor bieden en de tijd te nemen voor het realiseren van een vertrouwensrelatie om mensen van daaruit te begeleiden naar professionele instanties.



Bijzonderheden / voorwaarden:

Sociaal maatschappelijke ondersteuning.  Praktische ondersteuning (inrichting huis, hulp klussendienst, bemiddeling voedsel- en kledingbank). Inkomensondersteuning met betrekking tot verwijzing en/of begeleiding naar professionele en vrijwillige instanties voor lokale en landelijke regelingen.



Verplichtingen:

Er zijn geen verplichtingen. Men maakt zelf de keuze en blijft daar ook verantwoordelijk voor. De vrijwilligers lopen een tijdje mee met een client om hem/haar mogelijkheden te bieden en te begeleiden.



Uitvoerende organisatie:

Omzien Naar Elkaar ook wel Stichting One genoemd. 




Schulden

Schulden hebben kan erg ingrijpend zijn. Rekeningen niet meer kunnen betalen of onvoldoende geld overhouden om van te leven kan leiden tot stress en gezondheidsklachten. Over schulden praten we in Nederland niet gemakkelijk. Er ligt een taboe op. Daarom durven veel mensen met (beginnende) schulden vaak niet om hulp te vragen. Misschien begrijpelijk, maar niet verstandig.

Hoe helpen we bij schulden? Als je schulden hebt, helpt het niet als iemand je geld geeft. Wat je dan nodig hebt is goede hulp. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen.



Bijzonderheden / voorwaarden:

Hoe helpen we: 

• Al je inkomsten, uitgaven, schulden en betalingsachterstanden worden op een rij. Daarna ga je samen aan het werk voor de oplossing.

• Je leert hoe je uitgaven kunt plannen en een administratie bijhouden.

• Als je inkomsten of uitgaven door omstandigheden veranderen, word je geholpen om een aangepast budget te maken. Wacht niet tot je in het rood staat!

• Je staat er niet alleen voor!



Verplichtingen:

Er zijn geen kosten en geen voorwaarden aan de hulp..




Kwijtschelding Gemeentelijke belasting

Als u de gemeentelijke belasting niet kunt betalen, kunt u uw gemeente vragen om kwijtschelding. De gemeente beoordeelt dan of u voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Kwijtschelding van waterschapsbelasting moet sinds januari 2020 apart worden aangevraagd bij GBLT in Zwolle.



Bijzonderheden / voorwaarden:

Aanvraag formulier bij gemeente