SamSam (via SWW Hoogeveen)

Dekkerplein 1
7901 BZ Hoogeveen
SamSam

Samsam staat voor Samenwerken aan Samenhang.
SamSam is een samenwerkingsverband tussen de volgende organisaties van Vrijwillige Thuishulp Hoogeveen:

  • Humanitas
  • Acanthiszorg (vrijw. zorg bij sterven)
  • Het Taalhuis
  • Stichting Present
  • Sting Omzien Naar Elkaar
  • Bij Bosschardt
  • Hoogeveen Vervoert
  • Diaconaal Platform 
  • De Zonnebloem
  • Stichting Welzijnswerk, SWW 

Telefoonnummer: 0528 278855 
E-mail: informelezorgenwelzijn@dewoldenhoogeveen.nl

Bijzonderheden:

SamSam als Centraal Meldpunt

SamSam functioneert als Centraal Meldpunt voor het aanvragen van vrijwillige thuishulp. SamSam (via SWW Hoogeveen) biedt 4 ondersteuningen aan.


Vrijwillige thuishulp

Soms kan het gezellig en ook nodig zijn dat een vrijwilliger bij u langs komt voor een praatje of een luisterend oor. Of om wekelijks met elkaar een wandeling te maken of samen een boodschapje te doen. Maar het is ook wel eens fijn om de partner of een ander familielid dat belast is met de zorg even vrijaf te geven. Ontlasten van de mantelzorgers noemen we dat dan.

Er zijn ook alleenstaanden die helemaal geen mantelzorgers hebben. Vrijwilligers kunnen in zulke gevallen een vorm van vervangende mantelzorg leveren. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om de hulp of steun van een vrijwilliger in te schakelen.

Bekijk de verschillende soorten thuishulp die wij bieden.


Kledingbank

De Kledingbank is bedoeld als NOODHULP voor mensen die financieel echt niet rond kunnen komen. Dit word getoetst door de hulpinstanties .Bijzonderheden / voorwaarden:

De Kledingbank Drenthe werkt met een netwerk van erkende hulpverleners de zgn. doorverwijzers. Om in aanmerking te komen voor kleding dient u cliënt te zijn bij een van deze doorverwijzers. Op de website van de Kledingbank is aangegeven welke instanties mogen doorverwijzen. Deze organisaties en instanties leggen vervolgens contact tussen u als cliënt en de Kledingbank.

Via de Kledingbank kunt u ook gebruik maken van de Speelgoedbank. De speelgoedbank is voor elk kind van 0-12 jaar van de klanten van de kledingbank.
Inrichting Huis

Onze vrijwilligers proberen cliënten te helpen bij de inrichting van hun huis als ze werkelijk niets hebben. Er wordt gekeken naar stoffering en meubels, bedden, matrassen, linnengoed, koelkast, wasmachine, gasstel etc. veelal wordt er gezocht bij kringloopwinkels of op marktplaats. Een klussendienst verleent hulp bij schilderwerk, behangen, vloerbedekking leggen en het ophangen van spullen. Een enkele keer krijgen we iets uit inboedels.Als het budget zeer krap is wordt er bemiddeld via de Voedselbank voor een pakket, eventueel wordt dat aangevuld met andere noodzakelijke behoeften. Ook een inschrijving voor de Kledingbank wordt, indien nodig, gedaan.

Gezinnen met kinderen krijgen voorrang.

We hebben een goed contact met andere hulpverlenende instanties, zoals Promens Care, Werkpro, SWW ed.Bijzonderheden / voorwaarden:

Van de cliënt wordt een actieve betrokkenheid gevraagd bij deze diensten.
Allereerst wordt gekeken wat de cliënt zelf kan bekostigen of vanuit eigen netwerken kan krijgen. Zo nodig vult Stichting One aan.