IVN afdeling Hoogeveen

Violier 5
7909 MZ Hoogeveen
IVN Hoogeveen brengt het belang van natuur en milieu onder de aandacht van een groot publiek door mensen middels activiteiten kennis te laten maken met natuur en landschap in de eigen omgeving.
Onze IVN-ers zijn veelal actief in verschillende werkgroepen en zijn actief in de zorg voor natuur en milieu op lokaal niveau. Kijk voor verdere gegevens op de website.
Telefoonnummer: 06-53340285 
E-mail: hoogeveenivn@gmail.com
Website: www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen

Bijzonderheden:

Bezoekadres

't Struunhuus, Steenbergerpark, nabij Beugel en Gerstekamp.
Van april tot november iedere vrijdagmiddag geopend van 15:00 tot 17:00 uur.IVN afdeling Hoogeveen biedt 2 ondersteuningen aan.


Vrijwilligers gezocht

BestBuddies Nederland is ook actief in Hoogeveen en zoekt jonge mensen tussen de 16 en 35 jaar die het leuk vinden om een vriendschap op te bouwen met jonge mensen met een licht verstandelijke beperking en een keer per twee weken samen een activiteit te gaan doen die aansluit bij de interesses van jou en je buddy.Bijzonderheden / voorwaarden:

Je vindt het leuk om iets te betekenen voor iemand met een licht verstandelijke beperking. Met jouw vriendschap help je bouwen aan het zelfvertrouwen van je buddy en betrek je hem of haar in de samenleving. Geef jij het beste van jezelf?!Verplichtingen:

in overleg
Groepsactiviteiten

Groepswerk biedt verschillende voordelen:

  • Samen is vaak leuker dan alleen.....
  • Je merkt dat je niet alleen staat met je vragen
  • Je vindt steun bij elkaar 
  • Je kunt van elkaar leren, ideeën en tips van anderen krijgen en je eigen ervaringen delen. 
  • Met elkaar maak je afspraken over wat je elkaar vertelt en hoe je daarmee om gaat

Groepswerk heeft ook een element van oefening. Je combineert praten met doen. Het oefenen gebeurt in de groep en ook thuis, aan de hand van opdrachten.