GAIA Zorgdiensten

Oude Wijk 12
7911 TG Nieuweroord
Gaia Zorgdiensten is een begeleidingsorganisatie in Nieuweroord, nabij Hoogeveen, die mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking begeleidt en ondersteunt. Dit kan bestaan uit dagbesteding en individuele begeleiding bij het zelfstandig wonen.

Ook hebben we in de prachtige natuur van Drenthe een zorgboerderij waar mensen in appartementen wonen, en waar mensen dagbesteding doen. Dit alles gaat via een andere organisatie dan Gaia Zorgdiensten zodat wonen en zorg gescheiden blijft. Ook hebben we ons eigen voetbalteam en popkoor! Op deze website vind u verdere informatie over de diensten van Gaia Zorgdiensten en Zorgboerderij de Boterhoek.
Telefoonnummer: 06 26730264  
3e telefoonnummer: 06 26730264 
E-mail: info@zorgdiensten.com
Website: www.zorgdiensten.com


GAIA Zorgdiensten biedt 3 ondersteuningen aan.


Begeleiding naar hulpverlening

Thema: luisterend oor bieden, hulpvraag formuleren, contact opnemen met professionals, verwijzing naar professionele instanties.

Mensen die door samenloop van omstandigheden op zichzelf zijn teruggeworpen, die de weg niet weten naar instanties, geen familie, vrienden of kennissen hebben om dit mee te delen of om hen te helpen.Bijzonderheden / voorwaarden:

De cliënt maakt zelf de keuzes en blijft daar ook verantwoordelijk voor. De vrijwilligers lopen een tijdje mee met een cliënt om hem/haar mogelijkheden te bieden, informatie en tips te geven en te begeleiden. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die hij/zij maakt.Verplichtingen:

Er zijn geen kosten verbonden aan onze hulp.
Dagbesteding

Als u er wel eens tussenuit wilt om samen met leeftijdsgenoten te eten, een spelletje te doen en de dag door te brengen, dan is de dagbesteding die de het Jannes van der Sleedenhuis biedt misschien iets voor u. De dagbesteding vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Professionele medewerkers en vrijwilligers begeleiden de activiteiten. U kunt één of meerdere dagen per week deelnemen aan dagbesteding.Bijzonderheden / voorwaarden:

Bij ernstige vraagstukken wordt de dagbesteding vergoed door de gemeente. Wij kunnen u ondersteunen om hiervoor een indicatie aan te vragen.
Logeren voor mensen met een beperking

Logeerkring Drenthe biedt thuiswonende kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om regelmatig een dag(deel) of weekend bij een ander gezin door te brengen. Het kan gaan om iemand met bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking, een chronische ziekte, ADHD, PDD-NOS of een andere vorm van autisme. Doel is het vergroten van de sociale contacten voor de logé en het ontlasten van de ouders/verzorgers. Logeerkring Drenthe maakt hierbij gebruik van vrijwillige gastgezinnen.Bijzonderheden / voorwaarden:

Voor het logeren is geen indicatie nodig. Per dagdeel wordt een onkostenvegoeding betaald.Verplichtingen:

Van de logeergezinnen/logeerouder wordt een Verklaring van geen bezwaar opgevraagd bij de Raad voor de Kinderbescherming.


--111-
Chat offline