Thuisbezoek/Buddy/Maatje

Maatjesdiensten

Het Haagje 119
7902 LE Hoogeveen
Maatjesdiensten Hoogeveen bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen met een psychische kwetsbaarheid die wonen in de gemeente Hoogeveen. Doel van het contact is betrokkenheid en ontspanning. Structuur en sociale contacten zijn heel belangrijk om de draad van het leven weer op te pakken.
Telefoonnummer: 0528 278855 
E-mail: informelezorgenwelzijn@dewoldenhoogeveen.nl
Website: www.swwh.nl/pagina/maatjesdiensten-sww/

Bijzonderheden:

Bijzondere ervaring

De maatjes bepalen samen wat ze prettig vinden om te doen: wandelen, naar de film of het theater gaan, uit eten of gewoon bij elkaar thuis een kopje koffie drinken. Bestaande maatjes zien het contact als een bijzondere ervaring en zijn vaak blij dat ze de stap gemaakt hebben. Na twee jaar beslissen de maatjes of ze elkaar blijven ontmoeten of dat ieder weer zijn eigen weg gaat.

Bijeenkomsten
Als vrijwilliger bij de maatjesdiensten sta je er niet alleen voor. Voor de vrijwilligers organiseert SWW ieder kwartaal een bijeenkomst waar ze met elkaar van gedachten kunnen wisselen of advies kunnen vragen. Ieder half jaar wordt er voor alle koppels een leuke activiteit georganiseerd waarbij er ook voldoende ruimte is om ervaringen uit te wisselen. Op de achtergrond staat de coördinator altijd klaar voor ondersteuning en advies aan de deelnemer en het maatje.Maatje op Maat

Maatje op Maat heeft als doel leerlingen succesvol een onderwijstraject te laten doorlopen. Een Maatje stimuleert een leerling die daarbij een steuntje in de rug nodig heeft. Het gaat om leerlingen van het basisonderwijs, in het voortgezet onderwijs en in het mbo.Bijzonderheden / voorwaarden:

De werkwijze

  • Maatje op MaatEen Maatje is een gemotiveerde vrijwilliger die begaan is met jongeren en hun kansen in het onderwijs.
  • Een Maatje begeleidt een leerling in geregelde (wekelijkse) contacten.
  • Een Maatje maakt gebruik van zijn/haar pedagogische en/of praktische ervaring en wendt zijn of haar netwerk aan om de leerling te helpen.
  • De maatjesbegeleiding vindt plaats in de vrije tijd van de leerling: thuis, op school of elders.
  • De nadruk van de begeleiding ligt op het gebied van onderwijs, het sociaal-emotionele vlak en de identiteitsontwikkeling van de leerling.

website activiteit: http://www.swwh.nl/pagina/jeugd-en-jongeren/