Thuisbezoek/Buddy/Maatje

Maatjesdiensten

Het Haagje 119
7902 LE Hoogeveen
Maatjesdiensten Hoogeveen bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen met een psychische kwetsbaarheid die wonen in de gemeente Hoogeveen. Doel van het contact is betrokkenheid en ontspanning. Structuur en sociale contacten zijn heel belangrijk om de draad van het leven weer op te pakken.
Telefoonnummer: 0528 278855 
E-mail: informelezorgenwelzijn@dewoldenhoogeveen.nl
Website: www.swwh.nl/pagina/maatjesdiensten-sww/

Bijzonderheden:

Bijzondere ervaring

De maatjes bepalen samen wat ze prettig vinden om te doen: wandelen, naar de film of het theater gaan, uit eten of gewoon bij elkaar thuis een kopje koffie drinken. Bestaande maatjes zien het contact als een bijzondere ervaring en zijn vaak blij dat ze de stap gemaakt hebben. Na twee jaar beslissen de maatjes of ze elkaar blijven ontmoeten of dat ieder weer zijn eigen weg gaat.

Bijeenkomsten
Als vrijwilliger bij de maatjesdiensten sta je er niet alleen voor. Voor de vrijwilligers organiseert SWW ieder kwartaal een bijeenkomst waar ze met elkaar van gedachten kunnen wisselen of advies kunnen vragen. Ieder half jaar wordt er voor alle koppels een leuke activiteit georganiseerd waarbij er ook voldoende ruimte is om ervaringen uit te wisselen. Op de achtergrond staat de coördinator altijd klaar voor ondersteuning en advies aan de deelnemer en het maatje.