24-uurs zorg

Acanthis

Eekhoorn 9
7908XH Hoogeveen
Wij werven, begeleiden en leiden vrijwilligers op, die worden ingezet bij mensen thuis of in een hospice in Drenthe.

Afscheid nemen van het leven is één van de moeilijkste opdrachten die er zijn. Wie weet dat hij binnenkort zal sterven, maakt die laatste tijd het liefst zo mooi mogelijk. Dat kan thuis, bij familie en vrienden. Of juist in een hospice, omringd door behulpzame zorgverleners.

In Nederland kunnen we steeds minder vaak terugvallen op professionele zorg. We moeten steeds vaker een beroep doen op mantelzorgers. Maar wat als die er niet (voldoende) zijn? Dan kan Acanthis helpen:
Ze ondersteunen familie of staan de stervende bij, thuis of in één van de hospices in Emmen, Hoogeveen en Meppel. Onze zorgvrijwilligers weten hoe ze net dat beetje extra kunnen geven om het leven dat gaat eindigen zo aangenaam mogelijk te maken. Ze hebben ervaring, ze zijn ervoor getraind, maar boven alles zijn ze toegewijd.

Heeft u of uw dierbare hulp nodig in de laatste fase van het leven?

  • Heeft u of uw mantelzorger hulp nodig?
  • Weet u niet welke mogelijkheden voor hulp er zijn?
  • Of zoekt u zinvol en waardevol vrijwilligerswerk?Telefoonnummer: 0653316283 
E-mail: info@acanthiszorg.nl
Website: www.acanthiszorg.nl


Vrijwillige thuishulp

Soms kan het gezellig en ook nodig zijn dat een vrijwilliger bij u langs komt voor een praatje of een luisterend oor. Of om wekelijks met elkaar een wandeling te maken of samen een boodschapje te doen. Maar het is ook wel eens fijn om de partner of een ander familielid dat belast is met de zorg even vrijaf te geven. Ontlasten van de mantelzorgers noemen we dat dan.

Er zijn ook alleenstaanden die helemaal geen mantelzorgers hebben. Vrijwilligers kunnen in zulke gevallen een vorm van vervangende mantelzorg leveren. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om de hulp of steun van een vrijwilliger in te schakelen.

Bekijk de verschillende soorten thuishulp die wij bieden.


Voor Vrijwillige thuishulp kun je contact opnemen met:Website: http://www.swwh.nl/pagina/vrijwillige-thuishulp/ 

Vrijwilligerswerk

Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving. Vrijwilligerswerk is niet verblijvend.

Doe een vrijwilligerstest
Verschillende keuzetests die je kunnen helpen bij het vinden van voor jou geschikt vrijwilligerswerk.


Uitvoerende organisatie:

Informatie over vrijwilligerswerk in de gemeente Hoogeveen kunt u vinden bij: www.vrijwilligershoogeveen.nl

Vrijwiiligers hoogeveen bemiddeld tussen vrijwilligers en organisaties en online vacature bank.
Voor Vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met:Website: https://www.vrijwilligershoogeveen.nl/ 

24-uurs zorg

24-uurs zorg aan huis ontvangen is permanente zorg aan huis, dag en nacht. Naast persoonlijke verzorging of verpleging, ondersteunen professionele zorgverleners u bij allerlei huishoudelijke werkzaamheden of begeleiden u bij activiteiten van welzijn en ontspanning, die aansluiten bij uw wensen of interesses.

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het inschakelen van 24-uurs zorg. Bijvoorbeeld wanneer u of uw naaste zelfstandig wil blijven wonen, maar permanente professionele ondersteuning nodig is. Of omdat u in afwachting bent van een opname in een verzorgings- of verpleeghuis, hospice of kleinschalige woonvorm. Ook komt het voor dat mensen die in hun laatste levensfase zijn, de wens hebben om thuis te sterven en hiervoor 24-uurs zorg ontvangen.